Sunday, June 30, 2013

Setelah 3 Bulan

Ya ampunnn ... mungkin itu kata Bibik Rukiah kalau dia tau aku dah begitu lama buat pekasam blog aku ni.  Bukan tak ada cerita, bukan tak ada kisah, tapi aku berat sungguh nak ngadap blog ni.  Kadang-kadang dah buka laptop, termenung lama-lama tengok skrin kosong tu, terus tutup balik.  Esuk pun macam tu juga.

Senang cakap tak ada MOOD!!!

Hari ni aku tekadkan hati.  Mulai hari ni aku akan tulis balik semua cerita yang dah tertinggal sejak 3 bulan lepas, sebelum memori hilang .... astagafirullahhal azim.

Bukannya apa, esuk-esuk blog ni ler nak jadi rujukan anak-cucu nak mengenali aku. Dari blog ini la mereka boleh tau cerita-cerita yang melibatkan ibu-ibu mereka.  Jadi aku tak boleh berhenti setakat ini saja.

JANJI AKAN DITEPATI!!!!!

2 comments:

Al-Manar said...

You wrote, "...esuk-esuk blog ni ler nak jadi rujukan anak-cucu nak mengenali aku. Dari blog ini la mereka boleh tau cerita-cerita yang melibatkan ibu-ibu mereka..."

What a noble thought yiu have for your children. How many write blog just for that? I admire you, madam.

Forgive me for not using BM. My Malay was once described by a 'sastra negara' to belong to Zaaba's era, tatabahasa, spelling and all. So I shun writing serious matters in Malay. I am sure you are equally at ease with English.

I am glad I have come here as I think I enjoy this down-to-earth matters.

Selamat berpuasa dan seterusnya berhari raya dengan keluarga tersayang

mazjahada said...

Thank you sir for visiting my humble blog. Tak kisah samada dalam English atau Bahasa Melayu, maksud yang tersurat dan tersirat itu yang penting.