Wednesday, October 13, 2010

Anak Dara 20 Tahun

satu babak filem Magika

12 Oktober 2010 merupakan hari jadi ke-20 buat Puteri Tengah. Sayang ... Mama doakan agar anak Mama sempurna hidupnya di dunia danm akhirat, supaya perjalanan hidup anak Mama dipermudahkan dan penuh dengan keberkatan. Mama doakan juga anak Mama jadi anak yang solehah yang akan berbakti kepada Mama dan Abah apabila kami tua kelak dan mendoakan setelah kami tiada di dunia nanti. Mama ... ooo begitu banyak sekali doa untuk Puteri Tengah serta kakak dan adiknya. Setiap kali lepas menunaikan solat, aku tidak berhenti mendoakan ketiga-tiga Permata Hati kesayangan Mama.

Sempena hari berbahagia ini, Mama membawa anak-anak Mama dan Hanis (anak arwah Emak Midah) keluar untuk menonton wayang. Cerita Magika sentuhan KRU sungguh menarik. Filem yang dilakonkan oleh nama-nama besar dalam industri seni Malaysia seperti M. Nasir, Jalaluddin Hassan, Fauziah Ahmad Daud, Aznil Nawawi, Maya Karin dll merupakan filem muzikal berunsur fantasi yang mempunyai teknik fotografi yang sungguh menarik. Selama 90 minit menonton filem tersebut tidak langsung terasa bosan.

Selepas selesai menonton, kami makan tengahari di Kenny Rogers Roaster. Akibat terlalu kenyang, semuanya tidak mahu menjamah sebarang makanan pada waktu malam. Kesian Abah, terpaksalah aku menemankannya makan.

No comments: